Så fungerar sol- och vindautomatik för markiser

Markiser kan utsättas för skador om de inte dras in då det blåser ute. Med styrsystem kan man automatisk få markisen att dras in då det inte finns någon sol eller är hård vind och rullas ut ut då solen lyser klar på himlen eller vinden har mojnat.

När du monterar markiser för en terrass eller för dina fönster så kommer dessa med tiden att utsättas för påfrestningar som kan skada markiserna. Vid exempelvis hård vind behöver man dra in markiserna så att inte vinden använder markisen som segel och drar med sig både markis och delar av din fasad. För att själv slippa arbetet med att veva in eller ut markiserna så kan man montera markiser med motorer som kan styras med fjärrkontroll, en app eller genom förinställda alternativ. När du vill installera styrutrustning för dina markiser i Borlänge kan du kontakta ossWallners Persienn och Markis för råd och tips.

 

Sensorer för markiser i Falun

Det finns olika skyddsutrustningar som man kan använda för att skydda sina markiser som exempelvis solsensor, vindsensor eller rörelsesensor. Dessa sensorer skickar signaler till ett administrationsprogram som sedan aktiverar markisens motor. Dessa sensorer sköter automatiskt om dina markiser för att förhindra bland annat skador. Markiser i Falun med motorer kan också administreras manuellt genom att man lägger upp ett tidsschema eller styr markiserna med en fjärrkontroll eller en app över Internet.

 

Solsensor

Med en solsensor kan markiser i Borlänge automatiskt rullas ut då solen skiner medan den istället automatiskt rullas in då solen gått i moln eller gått ned. Solsensorn fungerar genom att den känner av om solen lyser direkt på sensorn under ett visst antal minuter, vilket får sensorn att aktivera motorn så att markisen rullas ut. Om sensorn istället inte varit utsatt för direkt solljus under ett antal minuter, oftast cirka 10 minuter, så aktiverar sensorn motorn igen och rullar in markisen.

 

Vindsensor

Med en vindsensor kan du skydda dina markiser att fara iväg med vinden. Genom att ställa in vindstyrka, tidsintervall och känslighet så vet sensorn när det är dags att aktivera motorn för att rulla in markisen då det börjar blåsa.

 

Rörelsesensor

Rörelsesensor är en annan variant av vindsensor och används för terrassmarkiser som vanligtvis har en större yta och därmed kan bli ett kraftfullt vindfång. Till skillnad mot vindsensorn, som monteras på fasaden, så monteras rörelsesensorn längst ut på markisen, där den snabbare kan uppfatta rörelser i markiser. När rörelserna uppnår en viss intensitet så skickar sensorn en signal till motorn att dra in markisen i Falun.

 

Få gratis rådgivning för motoriserade markiser i Borlänge

Om du vill installera markiser med motor eller andra solskydd i Dalarna kan du vända dig till oss på Wallners Persienn och Markis som är experter på markiser. Vi tillhandahåller med ett flertal tjänster inom området och kan bistå er med kostnadsfri rådgivning då ni vill montera motoriserade markiser med skyddsutrustning. Du kan boka ett kostnadsfritt platsbesök genom vårt kontaktformulär så att vi kan komma ut till din fastighet för att diskutera dina behov och önskemål. 

Boka kostnadsfritt platsbesök redan idag!

Behöver du hjälp med att installera solskydd i Dalarna kan du använda formuläret nedan för att boka ett platsbesök med oss på Wallners Persienn och Markis så att vi kan lyssna på dina önskemål.